Dit hangt af van de vraag. We helpen mensen die in Haren, Groningen en de provincie Groningen wonen. Ook helpen we mensen die in Oekraïne wonen. Soms helpen we mensen die in andere delen van Nederland wonen.

We helpen hands on - concreet - om zaken georganiseerd te krijgen. Dit kan het inzamelen van goederen of geld zijn. Het kan ook het organiseren van een activiteit zijn. Zowel grote als kleine activiteiten worden ondernomen. Maar soms zijn mensen op zoek naar werk en komen organisaties naar de Sociale Brigade toe omdat ze werknemers zoeken. Dan koppelen we de mensen ook aan elkaar.
In een aantal gevallen vragen mensen ons om hulp bij het invullen van papieren, het betalen van belasting of boetes voor te hard rijden :). Wij zijn van alle markten thuis. Samen komen we een heel eind.
Ja dat doen we. We houden er niets meer aan over dan een goed gevoel omdat we anderen die in onze gemeenschap wonen hebben bijgestaan.
Nee dat zijn we niet. We zijn het beste te vergelijken met een burgerbeweging; een civil movement. We werken wel intensief samen met gemeenten en organisaties. We nodigen ons professionele en vriendennetwerk uit om een handje te helpen, wanneer nodig.  
We werken samen met stichtingen die 100% van hun geld inzetten om mensen te helpen. Dit doen we voor hulp aan mensen in Oekraïne. Dit hebben we ook gedaan toen we een inzamelingsactie voor Syrische getroffenen van de aardbeving hebben geholpen.
Wanneer we geld ontvangen voor activiteiten in Nederland dan gaat 100% van het budget daar naartoe.
Dat kan zeker! Graag zelfs! Stuur ons een e-mail via Contact en geef aan dat je graag mee wilt helpen. Dan kijken we samen wat bij je past.
Je wordt uitgenodigd in onze appgroep. Wanneer er een vraag is dan verschijnt deze in de groep. Je kunt zelf besluiten of je mee wilt helpen of niet. Past het onderwerp je? Doen! Heb je even geen tijd? Geen probleem, misschien de volgende keer weer.
Wanneer je zelf een idee hebt, dan stem je dit af. Past je voorstel bij de wensen die er leven? Dan gaan we aan de slag!

Nee dat hoeft niet. Heb je iets wat je kwijt wilt of heb je een plan? Stuur ons een e-mail om het te laten weten. Wil je een keer ergens mee helpen maar niet in de groep? Dat kan ook.