30 Apr
30Apr

Informatie over de activiteiten van het liefdadigheidsorganisatie ''Zorepad Nadiy".  

De organisatie is in 2016 opgericht als een non-profit organisatie. De oprichters zijn : Mikhulya N.O. en I.I. Chernyak. De dagelijkse leiding is in handen van Iryna I. Chernyak. 

Er is sinds 2017 een grote reeks projecten (in Oekraïne)  uitgevoerd door de organisatie.  We beperken ons sinds de invasie tot het liefdadigheidsprogramma: Onverwoestbaar Oekraïne 2022/2023. 

Dit programma zorgt, met de inzet van buitenlandse sponsoren en partners (zoals de Sociale Brigade) voor grootscheepse humanitaire ondersteuning van de bevolking die te lijden heeft van de invasie van Oekraïne door de Russiche Federatie. 

ZN zorgt voor de ondersteuning van de gemeenschappen in de gebieden die weer bevrijd zijn van de bezetter, door ziekenhuizen op te bouwen en medische hulp te leveren. 

Verder steunt de organisatie het leger in Oekraïne met de aankoop van militaire apparatuur, van kleding, van netten en kaarsen voor in de loopgraven. Tot slot organiseert de stichting - met partners - de uitvoering van veelomvattende opvang voor ontheemde mensen in het land. Mensen die hun huis en haard zijn verloren door bombardementen of hebben moeten vluchten en niks meer hebben.

De financiering van de projecten komt via: buitenlandse schenkingen, crowdfunding, liefdadigheidsfondsen en gemeentelijke overheidsprogramma’s.

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.