30 Mar
30Mar

Elf maanden geleden ben ik uit Oekraïne gekomen. Ik had een prachtig leven voor de oorlog. Ik werkte voor een farmaceutisch bedrijf als ingenieur die de kwaliteit moest bewaken. ‘k Had een actief leven. Maar sinds 24 februari 2022 staat mijn leven helemaal op de kop. Ik woonde vlak aan de grens met Rusland. Op de eerste dag van de oorlog omsingelden Russische soldaten onze stad. We konden nergens meer naartoe. Mensen die uit de stad probeerden weg te komen, werden gedood. 

Maar hoe angstaanjagend het ook was, mijn kinderen, mijn vrienden en ik besloten toch te vertrekken. Mijn moeder woonde al sinds de eerste dag van de oorlog in Nederland. Ze heeft familie die hier woont en zij nodigden haar uit om naar dit veilige land te komen. 

Twee maanden na het begin van de oorlog ben ik naar Nederland gekomen. Nu wonen we in een klein, gezellig huis. Mijn kinderen gaan naar school en spelen voetbal. We slapen nu zonder angst voor ons leven. Ik ben verliefd geworden op Nederland en de Nederlanders. 

‘k Heb veel behulpzame mensen met een groot hart ontmoet. Ik werk nu bij de Gasunie als procesingenieur. Ik ben mijn vriendin Willemijn heel dankbaar voor haar hulp bij het vinden van werk en bij de inburgering in het nieuwe land.  

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.