Mariana
Vrijwilligster

Mijn naam is Mariana. Ik kom oorspronkelijk uit Oekraïne en ben nu één jaar in Nederland. Hier zal ik iets vertellen over mijn activiteiten voor de Sociale Brigade en hoe ik probeer iets te doen voor mijn geboorteland, mijn moederland en voor mijn mensen die hier in Nederland zijn.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, van 15 en 5 jaar oud. Nederland werd mijn tweede thuis toen ik aan de oorlog moest ontsnappen. Ik moest mijn leven dus weer helemaal opnieuw opbouwen, maar ik leerde snel een heleboel!

In de eerste plaats heb ik, toen ik hier kwam, meegewerkt aan de organisatie van een paar festivals en soortgelijke events.  Samen met mijn dochter en mijn zoon hebben we eten gemaakt en op de lokale  markten en festivals verkocht. Ik heb ook een aantal mensen geholpen om naar Nederland te komen en gastgezinnen of hotels te vinden.  

Op dit moment geef ik Engelse les aan een grote groep mensen en ook op individuele basis als dat nodig is. Ik doe dat samen met het team van Nederlandse vrijwilligers. En ik probeer te helpen en te ondersteunen. Ik voel het als mijn missie hier om dat te doen.