Olga
Vrijwilligster in en vanuit Kyiv

Ik heet Olga en ik ben met mijn dochter van 11 vorige lente naar Nederland gekomen, gevlucht voor een vreselijke oorlog. Ik herinner me de morgen van 24 februari 2022 al te goed: We wonen in de buurt van Buchi en Irpin, en werden die ochtend wakker door angstaanjagende explosies…

We zijn nu al een heel jaar meer dan 2000 kilometer van huis weg.  Maar dankzij heel bijzondere Nederlandse mensen realiseren we ons dat we niet alleen zijn. Zij ondersteunen ons en dat is heel belangrijk en ook heel nodig voor ons. Ik ben iedereen in dit prachtige land dankbaar. ♥🇳🇱 

‘k Ben opgeleid als ingenieur en econoom, maar sinds een jaar op tien ben ik vooral  bezig met fotografie. ‘k Ben nu vrijwilliger bij een liefdadigheidsfonds in mijn geboortestad Kyiv. Hier heb ik de mogelijkheid om de gebeurtenissen die plaats vinden, te verhelderen. 

Samen met een andere fotograaf, hielden we een dag voor goede doelen, met onze foto’s.  Ik organiseer ook creatieve activiteiten voor kinderen (tekenen, sierraden maken van kralen). Mijn dochter en haar vrienden maken armbanden met kralen.  De kinderen maken het geld dat ze ermee verdienen, over naar Oekraïne, voor hulpacties.  En Oekraïense vrouwen en ik hebben heel wat gebreide warme sokken naar het front gestuurd! 

Ik ben blij lid te zijn van een fantastisch team en zo mijn land nog beter te kunnen helpen! En ik ben blij dat ik prachtige Nederlandse mensen, met een groot hart, hebben leren kennen!