01 Apr
01Apr

Wij zijn Henk-Jan en Amber, 30 en 24 jaar. 

Eind februari 2022 had Amber nog een baan bij de GGD en was Henk-Jan een boek aan het schrijven. We trainden 5x per week bij Bodyfit en woonden in Haren aan de Warmoezerij. 

Vanaf het moment dat de oorlog uitbrak in Oekraïne maakte onze levens een wending. Het raakte ons zo diep in ons hart dat we besloten om naar Oekraïne te gaan om daar op de ergst getroffen plekken de spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat te zijn.


Na 2 korte bezoeken van 2 en 6 dagen, waarin wij een klein netwerk hebben kunnen opbouwen voor toekomstig werk, hadden wij de keuze gemaakt om definitief die kant op te gaan. De 3e en de tot nog toe laatste tocht is uitgelopen in een verblijf van ruim 7.5 maand. We hebben ons laten leiden door het gevoel van wat juist was om te doen. Dit heeft ons geleid naar soms bizarre plekken en omstandigheden.


We zijn nu een aantal maanden verder en hebben door onze opgebouwde liefde en betrokkenheid die wij voelen voor de mensen in Oekraïne, besloten er nog eenmaal naartoe terug te keren. Wij zijn meerdere malen in een dorpje langs de frontlinie bij Cherson geweest (Bashtanka). Daar hebben we met hoopvolle blikken gekeken naar het moment dat Cherson bevrijd zou worden. 

Sinds Cherson is bevrijd ontstond bij ons een groot gevoel van geluk voor de mensen daar, mede omdat we zelf twee gevluchte twintigjarigen uit Cherson naar veiligheid hebben mogen brengen.
Daarnaast willen wij op een betekenisvolle wijze onze Ford Transit bus doneren. We gaan nog eenmaal naar Oekraïne toe met ingezamelde spullen en we laten onze bus achter bij een vriend en gemeentelid van Bashtanka, die besloot het leger in te gaan.


In deze vorm kunnen we een directe lijn leggen tussen de keuzes van mensen in Nederland en de impact die het voor onze naasten in Oekraïne gemaakt heeft. 

Ook deze komende tocht zal niet geheel zonder gevaren zijn, maar als ons hart ingeeft dit te doen, is naar ons hart luisteren de enige keuze die wij kunnen maken. 

Geen berg is te hoog en geen dal is te diep.  

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.