07 Jun
07Jun

Twee berichten live ontvangen op 7 juni 2023:

Mijn naam is Lyudmila.  Mijn ouders zijn nu op het eiland;  er is sinds gisterochtend (dinsdag) geen contact meer met hen - de telefoons zijn dood. Het water bij het huis staat ongeveer twee meter hoog. Ik heb een evacuatieverzoek gestuurd, tot nu toe heeft niemand teruggebeld. Onze garages op het eiland staan volledig onder water.

De ouders van mijn man (grootmoeder, 83 jaar en gehandicapte moeder) zijn hun huis in Zabalka kwijtgeraakt; dat staat tot aan het dak in het water. Ze evacueerden vanuit het huis, maar slaagden er alleen in om wat documenten mee te nemen. Alles wat ze in de loop der jaren hebben opgebouwd en verzameld, is vernietigd!


Mijn naam is Victoria. Nu ben ik in Nederland, maar met heel mijn hart ben ik bij Kherson. Mijn stad werd eerst lange tijd bezet, en daarna elke dag 24 keer per dag beschoten en nu wordt het overspoeld met water. Dit is wat de Russen hebben gebracht in mijn eens zo rustige en vredige leven! Vandaag blijven mijn familieleden, vrienden en kennissen in de stad en helpen ze om de stad te laten ‘overleven'. Als ik naar de foto's en video's kijk die worden gestuurd, ben ik in shock. Ik herken mijn stad niet!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.